Search
Advertisement
Lipiec 2013
P W Ś C P S N
    Sie »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
  • Jak zwiększyć sprzedaż w sklepie?

    Jak zwiększyć sprzedaż w sklepie?

    Prowadzenie własnego sklepu spożywczego to nie lada wyzwanie. Pozyskiwanie nowych klientów bywa trudne, dlatego zajmujący się tego typu działalnością przedsiębiorcy mają nierzadko trudne zadanie. Istnieją różne sposoby na przyciągnięcie zainteresowanych klientów. Jednym z nich jest z pewnością oferowanie wysokiej jakości produktów, po które kupujący chętnie będą wracać. Ważne jest również odpowiednie rozstawienie towarów w sklepie, …
  • Podróżowanie i nocowanie

    Podróżowanie i nocowanie

    Zasadniczo przemieszczanie się z miejsca na miejsce, czyli podróżowanie, wiąże się z koniecznością zapewnienia sobie jakiegoś noclegu. Tym samym wraz z rozwojem turystyki, następuje progres w dziedzinie hotelarstwa. Tak właściwie to obie te branże są ze sobą ściśle powiązane i tak naprawdę trudno mówić o jednym bez drugiego. W każdym miejscu, gdzie przyjeżdżają turyści, rozwija …
  • Czynniki kształtujące udany wypoczynek

    Czynniki kształtujące udany wypoczynek

    Zmieniający się świat pokazuje nam jak wielkie możliwości zaczynają stawać się w pewien sposób dostosowanymi do naszych potrzeb czynnikami, jakość prezentowanych możliwości staje się dość szeroko rozumianym elementem na który często staramy się zwracać uwagę. Nowoczesny świat to niezwykłe wakacje, to odpoczynek w najróżniejszych zakątkach świata, jednak kierunki zmieniają się równie szybko jak zmieniają się …

Turysta non grata

Nie ulega wątpliwości, że aby jakiś obiekt noclegowy mógł swobodnie działać, musi posiadać turystów. Jeśli ci nie przychodzą, nie przyjeżdżają, to obiekt taki marnieje i zazwyczaj w pewnym momencie jest on zamykany. Trochę inaczej wygląda sytuacja, gdy mamy do czynienia z jakimś hotelem, a trochę inaczej, gdy mówimy o górskim schronisku. W tym ostatnim szczególnym czasem jest zima. Często bowiem zimą w schroniskach górskich możemy spotkać się z pustkami. Szczególnie tak jest, gdy nie mamy w pobliżu żadnego wyciągu narciarskiego. Tak jest przykładowo w schronisku pod Baranią Górą. Jednakże medal ma także i drugą stronę. Jeśli bowiem prowadzimy schronisko górskie, to nawet porą zimową powinniśmy być przygotowani na ewentualne przybycie turysty, który będzie chciał przenocować, a może też zjeść coś ciepłego. To schronisko tymczasem nie zawsze jest przygotowane na taką ewentualność i gdy zimową porą nadchodzi turysta, następuje pewna konsternacja. W pokojach zimno, kuchnia nieczynna, a turysta dalej i tak nie pójdzie. Jak więc mówić o dobrej obsłudze?

Comments are closed.