Search
Advertisement
Lipiec 2013
P W Ś C P S N
    Sie »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
  • Szczególny obóz

    Szczególny obóz

    Wakacje można spędzić na różne sposoby. Wśród osób młodych, szczególnie uczniów, popularnym sposobem na spędzenie wakacyjnego wypoczynku stają się obozy przetrwania. Oczywiście w tym przypadku nikt nie jest pozostawiony sam sobie w środku lasu, ale wszystko jest zorganizowane w taki sposób, aby zapewnić maksimum atrakcji. Obozy przetrwania zasadniczo są organizowane na terenach słabo zaludnionych, gdzie …
  • Blaty w domu

    Blaty w domu

    Blaty robocze wykorzystywane w różnych pomieszczeniach w domu, są niezbędnym elementem wnętrz, o jakim trzeba pomyśleć, zarówno wtedy, gdy zamierzamy urządzić kuchnię, jak i łazienkę, czy gabinet do pracy.
  • Jaką wodę warto pić?

    Jaką wodę warto pić?

    Czy każda woda nadaje się do picia? Oczywiście tylko czysta woda. Natomiast w praktyce zwracamy uwagę nie tylko na to, aby była to czysta woda, ale także, by była wyposażona w składniki minerale, które mają pozytywny wpływ na funkcjonowanie organizmu.

Turysta non grata

Nie ulega wątpliwości, że aby jakiś obiekt noclegowy mógł swobodnie działać, musi posiadać turystów. Jeśli ci nie przychodzą, nie przyjeżdżają, to obiekt taki marnieje i zazwyczaj w pewnym momencie jest on zamykany. Trochę inaczej wygląda sytuacja, gdy mamy do czynienia z jakimś hotelem, a trochę inaczej, gdy mówimy o górskim schronisku. W tym ostatnim szczególnym czasem jest zima. Często bowiem zimą w schroniskach górskich możemy spotkać się z pustkami. Szczególnie tak jest, gdy nie mamy w pobliżu żadnego wyciągu narciarskiego. Tak jest przykładowo w schronisku pod Baranią Górą. Jednakże medal ma także i drugą stronę. Jeśli bowiem prowadzimy schronisko górskie, to nawet porą zimową powinniśmy być przygotowani na ewentualne przybycie turysty, który będzie chciał przenocować, a może też zjeść coś ciepłego. To schronisko tymczasem nie zawsze jest przygotowane na taką ewentualność i gdy zimową porą nadchodzi turysta, następuje pewna konsternacja. W pokojach zimno, kuchnia nieczynna, a turysta dalej i tak nie pójdzie. Jak więc mówić o dobrej obsłudze?

Comments are closed.