Search
Advertisement
Lipiec 2013
P W Ś C P S N
    Sie »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
  • Dla kogo jest catering dietetyczny?

    Dla kogo jest catering dietetyczny?

    Doskonale wiemy o tym, że kiedy zależy nam na tym, żeby schudnąć, zrzucić zbędne kilogramy, to niestety, ale bez utrzymania odpowiedniej diety nie będziemy w stanie osiągnąć absolutnie niczego. Koniecznie jest wykazanie się odpowiednim samozaparciem, konieczne jest dbanie o to, żeby dobrze przygotowywać posiłki, nieraz je odpowiednio ważyć i przeliczać. Często o tym zapominamy, nie …
  • Ciepło, cieplej, uff jak gorąco

    Ciepło, cieplej, uff jak gorąco

    Mimo tego, że w Egipcie w sezonie temperatury wydają się być nie do zniesienia, to jednak każdego roku w to miejsce wyjeżdża cała masa turystów, w tym także tych z Polski. Zasadniczo każdy, kto ma ten temat nieco wiedzy, podpowiada, iż Egipt jest bardzo dobrym miejscem na wakacyjny wyjazd, ale dopiero po sezonie, w miesiącu …
  • Leczenie farmakologiczne w profilaktyce

    Leczenie farmakologiczne w profilaktyce

    Stosowanie profilaktyki w medycynie jest jednym z kluczowych obszarów pozwalających na ograniczenie występowania różnego rodzaju chorób, na które wpływ ma nie tyle genetyka, co nasz styl i sposób życia. Nie od dziś wiadomo, że dbanie o siebie, odpowiednia dieta, czy aktywność fizyczna mają istotny wpływ na to, czy będziemy często chorować, czy też nie. Dlatego …

Turysta non grata

Nie ulega wątpliwości, że aby jakiś obiekt noclegowy mógł swobodnie działać, musi posiadać turystów. Jeśli ci nie przychodzą, nie przyjeżdżają, to obiekt taki marnieje i zazwyczaj w pewnym momencie jest on zamykany. Trochę inaczej wygląda sytuacja, gdy mamy do czynienia z jakimś hotelem, a trochę inaczej, gdy mówimy o górskim schronisku. W tym ostatnim szczególnym czasem jest zima. Często bowiem zimą w schroniskach górskich możemy spotkać się z pustkami. Szczególnie tak jest, gdy nie mamy w pobliżu żadnego wyciągu narciarskiego. Tak jest przykładowo w schronisku pod Baranią Górą. Jednakże medal ma także i drugą stronę. Jeśli bowiem prowadzimy schronisko górskie, to nawet porą zimową powinniśmy być przygotowani na ewentualne przybycie turysty, który będzie chciał przenocować, a może też zjeść coś ciepłego. To schronisko tymczasem nie zawsze jest przygotowane na taką ewentualność i gdy zimową porą nadchodzi turysta, następuje pewna konsternacja. W pokojach zimno, kuchnia nieczynna, a turysta dalej i tak nie pójdzie. Jak więc mówić o dobrej obsłudze?

Comments are closed.